Denne gryten utmerker seg med sin grønne smak!
Ingredienser (ca 2 porsjoner)
300g ørret
150g pasta
3 dl matfløte
1 dl vann
2 terninger fiskebuljong
2 stilker stangselleri
1 håndfull sellerirot
3-4 stilker vårløk
salt
hvit pepper
fersk bladpersille
Fremgangsmåte
Kok opp vann til pasta. Kok samtidig opp fløte, 1 dl vann og buljongterninger i en annen kasserolle. Tilsett stangselleri og sellerirot i biter, samt vårløk i strimler. Smak til med salt og hvit pepper. La putre lett i et par minutter. Skru ned varmen og tilsett ørret i biter. La ørreten trekke i sausen i ca 10 minutter. Kok pasta etter anvisning på pakken slik at den er ferdig samtidig med ørreten. Hell av pastavannet og bland pasta forsiktig inn i sausen med ørreten. Server med brød og rikelige mengder hakket persille over.