20190306_190411Personlig har jeg et veldig anstrengt forhold til dill, men i denne paien går urten opp i en høyere smaksmessig enhet sammen med spinat. Må oppleves! Oppskriften gir i utgangspunktet 2 porsjonspaier på diameter 15 cm, men sausen kan strekkes til en til ved å tilsette ekstra fisk og spinat. Evt. kan det brukes én større form, men da må steketiden forlenges.

Ingredienser

1 løk i ringer, evt. 2 sjalottløk eller 1/2 purreløk for «grønnere» og mildere løksmak
1 ss smør
1 dl hvitvin
200g crème fraîche
2 ss grovhakket, fersk dill
1/2 ss finrevet sitronskall
1/2 ts malt muskat
ca 1 ts salt
noen drag pepper
100-150g hvit fisk per porsjon (250g totalt er passe for to porsjoner)
ca 100g frisk spinat
50-100 g fetaost i biter
1 butterdeigsplate pr form
1 egg

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200°C. Ta to butterdeigsplater ut av frysen og legg til tining på benken. Stek løk gyllen i smøret. Ha i vin og kok i noen minutter. Rør i crème fraîche, sitronskall, dill og muskat. Smak godt til med salt og pepper. Sausen må være i overkant godt krydret og smake mye, da den blir tynnet ut av de andre ingrediensene når den kommer i formen. Skjær fisken i biter og strø på litt salt. Legg fisk  lagvis med spinat, saus og fetaostbiter i formene (saus først og sist). Kjevle ut butterdeigsplatene litt og legg på som lokk. Pensle med sammenpisket egg. Stek i ca 30 minutter til butterdeigen er godt gylden.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s