20180922_200012

Bytt ut grønnsakene etter smak. Retten kan også lages med kylling i stedet for fisk.

Ingredienser (ca 3 porsjoner)

300g hvit fisk i terninger, gjerne fra frysen
1 rødløk, hakket
1/2 rød chili, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 pastinakk i små biter
1 persillerot i staver
150g crème fraîche
1 boks hakket tomat
50g nudler
1 ts gurkemeie
1 ts malt ingefær (evt. fersk revet)
1 ts curry
1 ts spisskumen
1 ts kardemomme
1 ts hvit pepper
1 ts tørket estragon
1 buljongterning + 3dl vann
2 ts salt (smak til)
1 ts lønnesirup eller annen søtning (smak til)
fersk basilikum/persille/estragon/dill eller annen urt etter smak

Fremgangsmåte

Stek løk, rotgrønnsaker og chili til løken er myk, tilsett hvitløk og stek med i et par minutter. Tilsett gurkemeie, ingefær, curry, spisskummen, pepper og kardemomme og stek i ca et minutt til lukten sprer seg. Ha oppi tomat, crème fraîche og buljong og kok opp. Ha i estragon og smak til med salt og søtning. La koke til rotgrønnsakene begynner å bli møre. Ha så oppi nudler og fisk og kok videre i 5 minutter til nudlene er myke og fisken ferdig. Server med et dryss av frisk basilikum eller annen urt.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s