20180908_205836

En deilig gryte med NOK smak for en gangs skyld. Grønnsakene kan erstattes med det man har i huset!

Ingredienser ca 3 porsjoner

Kylling i strimler, 400 g
3 sjalottløk, strimlet
3 hvitløkfedd, hakket
1 rød paprika, strimlet
1 stilk stilkselleri, skivet
1 persillerot i staver
En håndfull sukkererter
2 ts revet ingefær
1,5-2 ts sambal oelek eller annen rød currypasta (smak til!)
400 g kokosmelk
2,5 dl vann
1 kyllingbuljongterning
4ss soyasaus
3ss thai soyasaus (søt)
En håndfull persillerotblad/persille
Nudler, ca 100g
Noen drag pepper
2 ts limesaft (smak til)
salt (smak til)
sukker (smak til)
Frisk koriander
Cashewnøtter

Fremgangsmåte:

Stek kylling raskt på høy varme til den blir litt brun. Skru ned temperaturen og ha i løk og rotgrønnsaker. Stek til løken er blank. Ha i hvitløk og stek med i ett minutt. Tilsett resten av grønnsakene og ha oppi sambal oelek, revet ingefær, kokosmelk, vann, buljongterning og soyasausene. La det koke i 5 minutter mens du smaker til med lime,sukker, pepper og salt. Ha i persille og nudler og kok videre i 5 minutter. Tilsett ekstra vann dersom det blir for tørt. Sjekk at kyllingen og nudlene er gjennomkokt og grønnsakene passe møre. Server med et dryss koriander og cashewnøtter over og godt brød ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s