20161211_191054.jpg

For å få litt smak på blomkålsuppa er det store mengder urter og bacon som gjelder!

Ingredienser

1 stor blomkål, delt i buketter
2 stk sjalottløk, finhakket
6dl vann
1 kartong matfløte
2 terninger grønnsakbuljong
1 pakke smårettbacon
en stor bunt persille, gressløk eller andre urter etter smak
salt
pepper
smør
brød (loff)

Stek smårettbaconet sprøtt og legg til side.
Surr sjalottløk til den er blank. Tilsett vann, buljong og 2 dl fløte. Ha i blomkålbuketter og kok til det er mørt, ca 20min. Ta ut noen buketter når de har passe tyggemotstand, etter ca 10 min. Kjør suppen lenge med stavmikser. Spe med resten av fløten til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. Tilsett blomkålbukettene. Server med store mengder sprøstect bacon, persille og ferskt brød.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s